PUNAJB

Thursday, April 28, 2011

Computer Knowledge(Quiz 3)

1. ______ cells involves creating a single cell by combining two or more

selected cells.

(A) Formatting

(B) Merging

(C) Embedding

(D) Splitting

(E) None of these

Ans (B)

2. The operating system is the most common type of ______________ software.

(A) communication

(B) application

(C) system

(D) word-processing

(E) None of these

Ans (C)

3. When you quickly press and releaes the left mouse button twice , you are

____

(A) Primary-clicking

(B) pointing

(C) Double-clicking

(D) Secondary-clicking

(E) None of these

Ans (C)

4. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called ___

(A) cells

(B) sheets

(C) block lines

(D) gridlines

(E) None of these

Ans (D)

5. To delete an incorrect character in a document, __________ to erase to the

right of the insertion point.

(A) press the left mouse key

(B) double-click the right mouse key

(C) press the BACKSPACE key

(D) press the delete key

(E) None of these

Ans (D)

6. The operating system does all of the following EXCEPT:

A. provide a way for the user to interact with the computer.

B. manage the central processing unit (CPU).

C. manage memory and storage.

D. enable users to perform a specific task such as document editing.

Ans (D)

7. During the boot process, the ____________ looks for the system files.

A. CD

B. BIOS

C. CPU

D. DVD

AnS (B)

8. ____________ are lists of commands that appear on the screen.

A. GUIs

B. Icons

C. Menus

D. Windows

Answer: C

9. ____________ is the ability of an operating system to control the activities

of multiple programs at the same time.

A. Multitasking

B. Streamlining

C. Multiuser

D. Simulcasting

Answer: A

10. The unique signal, generated by a device, that tells the operating system

that it is in need of immediate attention is called an:

A. action.

B. event.

C. interrupt.

D. activity.

Answer: C

11. The operating system controls access to the processor by assigning a(n)

____________ to each task requiring the processor’s attention.

A. CPU

B. slice of time

C. stack

D. event

Answer: B

12. The blocks of code, included in the operating system, that software

applications interact with are known as:

A. application programming interfaces (APIs).

B. complimentary metal-oxide conductors (CMOS).

C. device drivers.

D. bootstrap loaders.

Answer: A

13. MS-DOS is a ____________ operating system.

A. point-and-click

B. user-friendly

C. command-driven

D. Mac

Answer: C

14. An interrupt handler is a(n):

A. location in memory that keeps track of recently generated interrupts.

B. peripheral device.

C. utility program.

D. special numeric code that indicates the priority of a request.

Answer: D

15. A spooler is a(n):

A. location in memory that maintains the contents of a document until it prints

out.

B. print job.

C. program that coordinates the print jobs that are waiting to print.

D. message sent from the printer to the operating system when a print job is

completed.

Answer: C

16. Virtual memory is typically located:

A. on a floppy disk.

B. in the CPU.

C. in a flash card.

D. on the hard drive.

Answer: D

17. The purpose of a swap (or page) file is to:

A. maintain pages of documents that are being spooled to the printer.

B. hold a program’s data or instructions in virtual memory when it can’t fit in RAM.

C. prevent thrashing in a multitasking environment.

D. allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.

Answer: B

18. The definition of thrashing is:

A. swapping data between virtual memory and RAM too frequently.

B. insufficient hard disk space.

C. too many processors being managed by the operating system.

D. inaccurate information stored in the registry.

Answer: A

19. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT:

A. Safe Mode is a special diagnostic mode.

B. Safe Mode loads all nonessential icons.

C. Safe Mode allows users to troubleshoot errors.

D. Safe Mode loads only the most essential devices.

Answer: B

20. Verification of a login name and password is known as:

A. configuration.

B. accessibility.

C. authentication.

D. logging in.

Answer: C

21. The combination of the operating system and the processor is referred to

as the computer’s:

A. CPU.

B. platform.

C. BIOS.

D. CMOS.

Answer: B

22. The following message generally means:

A. a nonsystem floppy has been left in the floppy disk drive.

B. the CD drive is not functioning.

C. the BIOS is corrupted.

D. there is a problem loading a device.

Answer: A

23. Which of the following is the correct sequence of actions that takes place during the boot-up process?

A. Load operating system ? Activate BIOS ? Perform POST ? Check configuration settings

B. Activate BIOS ? Perform POST ? Load operating system ? Check configuration settings

C. Perform POST ? Load operating system ? Activate BIOS ? Check configuration settings

D. Activate BIOS ? Check configuration settings ? Perform POST ? Load operating system

Answer: B

24. All of the following are steps involved in the boot process EXCEPT:

A. load the operating system into RAM.

B. the power-on self-test.

C. activate the basic input/output system (BIOS).

D. load application programs.

Answer: D

25. The ____________, stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.

A. BIOS

B. API

C. device driver

D. supervisor program

Answer: A

10 comments:

  1. Send Fresh flowers to bhatinda in India, Send Cakes to bhatinda in India, Send Chocolates to bhatinda in India, Send Gifts to bhatinda in India
    Flowers are the spring of heart filling fragrance and color all around. Share this fragrance with our loved ones and friends in Bathinda, Punjab, India. Just book your order at flowersnwishes.com for Fresh Flowers, Fresh Fruits, Bouquets, Dry Fruits, Sweets, Cakes, Combos, Chocolates, Teddy and Gift Items and send it to loved ones in Bathinda, Punjab, India.

    Book your orders at Flowers and Cakes to Bathinda

    ReplyDelete
  2. Flower delivery Chandigarh, Chandigarh Flowers, Send Flowers to Chandigarh, Online flowers to Chandigarh, Flowers to Chandigarh, Flower delivery in Chandigarh, Cake delivery in Chandīgarh, Online Shopping in Chandigarh ,Chandigarh flowers delivery, Cakes in Chandigarh ,Bakery in Chandigarh, Flowers in Chandigarh, Cake Shops in Chandigarh, Online Cake order in Chandigarh, Send Flowers in Chandigarh, Flowers Delivery Chandigarh, Chandigarh Flower delivery, Send Flowers Chandigarh, Flowers Chandigarh, Send Cakes to Chandigarh, Gifts to Chandigarh, Bouquet Delivery in Chandigarh, Flower delivery to Chandigarh, Cake and Flower delivery in Chandigarh

    Book Your order online at Flowers to Chandigarh

    ReplyDelete
  3. Send Flowers to India, Flowers to India, Send Flowers in India, Flower delivery India, Send Online flowers to India, Same day flowers to India, sending flowers to India, send flowers to India, Flower delivery India, Online Flower delivery in India, flowers online in India Send Gifts to India, Send gift to India, online gifts to India, Mother’s Day flowers to India, Rakhi to India, online gifts India, sending gifts to India, order flowers to India, online flower delivery India Flowers N Wishes is an online Florist. We deliver Flowers, Chocolates, Cakes, Dry Fruits to all the major cities like Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata, Bangalore, Chandigarh, Pune Etc. We deliver Fresh Flowers like Roses, Zebras, Lilies, and Carnations etc. on different occasions like Valentine’s Day, Weddings, Anniversaries, Birthdays and all the occasions which one can think.
    You can book your order online at www.flowersnwishes.com and we will deliver your emotions and feelings in the form of flowers to your loved ones. We also take midnight orders which is available in the major cities.


    Book your orders online at Flowers N Wishes

    ReplyDelete
  4. Hello there

    So nice article you have been sharing. These kind of services are the most common and popular , that helps to the people to find the right one.

    Thanks for sharing

    ReplyDelete
  5. Fantastic write-up together with excellent website, I enjoy these kinds of challenging content articles keep this specific somebody.Old Age Home in Coimbatore, Charitable Trust in Coimbatore

    ReplyDelete
  6. I really loved reading your blog. It was very well authored and easy to understand.Hotels in Kumbakonam,Budget Hotels in Kumbakonam

    ReplyDelete
  7. Article is giving really productive information to everyone. Well done.Hotels in Kumbakonam,Kumbakonam Hotels

    ReplyDelete
  8. It is Very useful article. Very complex concept is explained in a simple way. Thank you author for this post.
    Best SEO forum | SEO forums | Top seo forum

    ReplyDelete
  9. This blog is an exact representation of abilities. I realise the blogger for posting the most very good considered.SPA IN KUMBAKONAM, SPA IN TRICHY, SPA IN THANJAVUR

    ReplyDelete
  10. This is very useful post for me and it helps me a lot. Thank you so much for this and have a great time..ITFOFINDIA,ITF OF INDIA

    ReplyDelete