Loading...

PUNAJB

Friday, January 28, 2011

MARKETING QUESTIONS

1.      7 P's of marketing consists of( 1st 4 P's r important )
Product
Price
Place
Promotion
People
Process
Physical evidence
2.      Guerilla Marketing?
Unconventional marketing intended to get maximum results from minimal resources is nothing but Guerilla Marketing.
3.      Relationship marketing means?
a)selling to relatives
b)Selling by relatives
c)After sales service
d)Cross selling
e) All of these
ANS=c
4.      Market survey means?
a)Market research
b)Market plan
c)Market strategies
d)Market monitering
e)all of above
ANS=a
5.      Public relation is?
a)Part of customer service
b)Part of marketing
c)Part of image building
d)All of d above
ANS=d
6.      If Marketing is done effectively whch of d following is not required?
a)Advt
b)Publicity
c)Market Research
d)Segmentation
e)all required (ans)
7.      Marketing in Banks is required for?
a)Getting new customers
b)Retaining existing customers
c)Lending
d)Accepting of deposits
e)All (ans)
8.      Marketing is successful when?
a)Demand exceeds supply
b)Salesman r effectively trained
c)Supply exceeds demand(ans)
d)None of these
9.      Bank of Mathura offers 1% higher interest on fixed diposite to senior citizens.It is__ pricing
A)Promotional
B)Psychological
C)Segmental
ANS=C
10.  __has advantage of being high in selectivity,low cost,immediacy,& interactive capabilities?
a)Direct Mail
b)Outdoor
c)Online(ANS)
d)Radio
11.  What are the effects of advertising on society?
a)Employment
b)Increase in standard of living
c)Educational
d)All of the above
ANS=d
12.  D act of obtaining desired object from someone by offering something in return is called?
A)Transaction
B)Exchange
C)Relationship
D)Love
ANS=B
13.  Bench Marketing?
A comparison of the business processes with competitors and improving prevailing ones is called bench marketing
14.  Costs that do not vary with production or sales levels are called?
a)fixed costs
b)variable costs
c)standard costs
d)independent
ANS=a
15.  Which business strategy seems to be good for long run?
a)Increase sales
b)Give more profit
c)Increase price
d)increase profit margin
ANS=a
16.  Increase in sales result?
a)Increase in Profit
b)Increase in competition
c)Increase in fraud
d)None of d Above
e)All of d Above
ANS=a

1 comment:

  1. The Commission Junction affiliate marketing network is a network of affiliate products that anyone can promote as an affiliate and earn commissions. This is a very easy way to get started in affiliate marketing as you don't need your own product to sell.

    Awareness Marketing

    ReplyDelete